Urheiluhieroja Kari Kangas, osteopatiaan erikoistuva
Kielorinteen Hyvinvointipalvelut
Tervetuloa hoitoonHinnastoYhteystiedot - osteopatiaa EspoossaSähköinen ajanvarausOsteopatiaMikä on Kickbike?LinkkejäWelcome to Osteopathic TherapyTerveydenhoitoalaan liittyvä koulutukseni
Mikä on Kickbike?
Miltäpä tuntuisi lähteä lenkille potkulaudalla? Oletko kuullut Kickbike® -potkulaudasta? Kickbike on kaikille sopiva urheiluväline, joka sopii sekä kuntoliikuntaan että huippu-urheiluun - kilpailuja järjestetään aina MM-tasolla saakka.

Aidon ja alkuperäisen Kickbiken® on kehittänyt suomalainen lääkäri Hannu Vierikko

Kickbikella ajo on erinomainen aerobinen harjoittelumuoto. Syke nousee verrattain helposti, koska ajaessa kaikki suuret lihasryhmät ovat käytössä. Näin eivät yksittäiset lihakset myöskään väsy liikaa. Tukijalka käyttää eniten etureiden, potkujalka puolestaan takareiden ja pohkeen lihaksia. Myös pakaralihakset ja muut alaselän lihakset saavat hyvää harjoitusta. Harjoittelu on kuitenkin sen verran kovaa, ettei ainakaan alussa kannata rehkiä liikaa.

Niveliä potkuttelu rasittaa vähemmän kuin esimerkiksi juokseminen. Lonkkanivelen liikerata on Kickbikella ajettaessa laajempi kuin muissa kestävyyslajeissa. Tästä on hyötyä myös vanhemmille ihmisille, koska lonkkanivel jäykistyy iän myötä.

Kickbikella ajoa voi harrastaa melkein missä tahansa, joskin parhaiden ajo-ominaisuuksien takaamiseksi maastoon ja tasaiselle maalle on saatavissa eri mallit. Laite sekä kiihtyy että pysähtyy nopeasti ja jalan saa pysähdyttäessä heti maahan eikä tasapainottelua tarvita, mikä tekee Kickbiken erityisen käyttökelpoiseksi kaupunkiajossa.

Ajo ei vaadi erityisiä varusteita. Jalkineiksi sopivat vaikkapa tavalliset lenkkitossut. Pyöräilykypärän käyttö on kuitenkin suositeltavaa.

Kickbikea ® myyvät useat urheiluliikkeet, mutta voit tilata sellaisen myös minun kauttani. Esitteitä löytyy vastaanotoltani. Kickbike-sivustolla Hannu Vierikko itse kertoo pyörästä.

Kickbike
®-potkulautojen hinnat ovat välillä 269 - 469 €, lasten ja nuorten malli - joka sekin on kunnon urheiluväline - 219 €.