Urheiluhieroja Kari Kangas, osteopatiaan erikoistuva
Kielorinteen Hyvinvointipalvelut
Tervetuloa hoitoonHinnastoYhteystiedot - osteopatiaa EspoossaSähköinen ajanvarausOsteopatiaMikä on Kickbike?LinkkejäWelcome to Osteopathic TherapyTerveydenhoitoalaan liittyvä koulutukseni
Osteopatia

Kehon rakenteet muodostavat toiminnallisen kokonaisuuden. Muutokset näiden rakenteiden toiminnassa häiritsevät esimerkiksi hermoviestintää, verenkiertoa ja aineenvaihduntaa ja altistavat näin kehon erilaisille sairauksille. Jos pienikin osa kehosta toimii huonosti, se häiritsee kehon kokonaisuuden toimintaa.

Elimistö pyrkii aina parantamaan itsensä. Osteopatian tavoitteena onkin poistaa kehon epätasaisen kuormittumisen seurauksena syntyneitä, erilaisia oireita aiheuttavia tervehtymisen esteitä. Näin elimistö voi saavuttaa riittävän tasapainon ja terveyden. Osteopatialla ei hoideta vain oiretta, vaan pyritään poistamaan oireen syy.

Osteopaatti aktivoi kehon omat, parantavat voimavarat käsittelemällä sitä manuaalisin tekniikoin ja aina kokonaisuutena. Hän käsittelee niin luustoa, niveliä kuin pehmytkudoksiakin. Hoito aktivoi kehon fysiologian edistämään parantumista – kaikki hoidon tulokset eivät näin ollen tunnu välittömästi hoidon jälkeen.

Paranemisprosessi saattaa aiheuttaa erilaisia hoitoreaktioita - esimerkiksi väsymystä, lihas- tai nivelkipua, lievää pahoinvointia, ihoreaktioita tai mielialan vaihteluita - jotka ovat merkkinä kehon lisääntyneestä aktiivisuudesta ja usein välttämättömiä kuona-aineiden poistumisen kannalta. Hoitoreaktiot katoavat parissa päivässä parantumisen edistyessä.

Useimmiten lyhyellä hoidolla päästään parempaan lopputulokseen kuin hoitokertaa pitkittämällä, sillä keho pystyy ottamaan vastaan vain rajallisen määrän impulsseja. Keskimääräinen hoitoaika tutkimuksineen jää selvästi alle tunnin ja joskus parhaaseen lopputulokseen päästään puolenkin tunnin hoidolla.

Normaalisti hoitosarjat ovat lyhyitä, parista kolmesta kerrasta puoleen tusinaan. Pitkään jatkuneen ongelman hoito voi kuitenkin viedä aikaa, koska keho on jo ehtinyt sopeutua ongelmaan erilaisilla korjaavilla reaktioilla. Keho on erittäin hyvä korjaamaan ongelmiaan, mutta jossakin vaiheessa tämä korjausvara loppuu ja oireet alkavat tuntua. Jotta alkuperäiseen ongelmaan päästään käsiksi, onkin ensin korjattava nuo seurausoireet. Tämä prosessi voi viedä paljonkin aikaa.

Osteopatia on todettu sekä tutkimuksissa että käytännössä toimivaksi ja turvalliseksi hoitomenetelmäksi. Sillä voidaan hoitaa kaiken ikäisiä ihmisiä – vauvasta vaariin.

Osteopatiaa Espoossa (Espoonlahti / Nöykkiö) - Kari Kangas, urheiluhieroja, osteopatiaan erikoistuva